ФСБ съобщи, че е предотвратила терористична атака в Ставрополския край, подготвяна

...
ФСБ съобщи, че е предотвратила терористична атака в Ставрополския край, подготвяна
Коментари Харесай

Русия е осуетила терористичен акт в Ставрополския край

ФСБ заяви, че е предотвратила терористична офанзива в Ставрополския край, подготвяна от трима граждани на една от централноазиатските страни, оповестява " Интерфакс ".

Чужденците планирали гърмежа на известно място с доста гости.

Според този факт, ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​‌​​​​‌‌​в следствения отдел на Ставрополския край е формирано наказателно дело по част 1 член 30, алинея " а " част 2 член 205 ( " Терористичен акт " ) от Наказателния кодекс на Руската федерация.

" По време на следствените дейности по местоживеене на обвинените по делото в Ставрополския край са открити и конфискувани съставни елементи на самоделно взривно устройство, химически субстанции и поразителни детайли ", заяви спецслужбата.

От ФСБ не прецизират други детайлности от интервенцията и не разкриват самоличността на арестуваните.

Припомняме, че Русия упорства, че има украинска връзка в атентата в концертната зала  " Крокус ". 

Следственият комитет на съветската федерация е открил, че причинителите на терористичната офанзива в " Крокус Сити Хол " са се насочили към Киев след офанзивата. Както оповестиха за ТАСС от пресслужбата на съветския Следствен комитет, всичките им дейности са били координирани от мъж посредством Telegram.

" По напътствие на координатора, след осъществяване на закононарушението, терористите се насочиха с автомобил към руско-украинската граница, с цел да я пресекат и да дойдат в Киев, с цел да получат обещаната им премия ", се споделя в известието.

Подсъдимите обявиха в първичните си показания, че " дейностите им, както на стадия на подготовка, по този начин и след въоръженото нахлуване в " Крокус Сити Хол ", са били координирани посредством гласови известия през месинджъра на Telegram от мъж, който им се е показал с псевдоним ".

По-рано Следственият комитет на Руската федерация съобщи, че следователите са получили информация за обезпечаването на терористите на обилни суми пари и криптовалута от Украйна. Според съветските следователи те са употребявали тези средства при подготовката на терористичната офанзива. Според ведомството първичните резултати от следствието изцяло удостоверяват планувания темперамент на дейностите на нарушителите, както и деликатната подготовка и финансовата поддръжка от страна на уредниците на закононарушението.

Според последните данни вследствие на стрелбата и последвалия пожар в " Крокус Сити Хол " са починали 144 души, като някои от тях починаха в лечебни заведения от раните си или от поемане на отровни газове. Общо 382 души са получили разнообразни по степен пострадвания, като към 100 души към момента се лекуват в лечебни заведения.

До момента по отношение на нападението са задържани 9 души, в това число четиримата директни извършители - те са жители на Таджикистан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР